De ce agățatul pe rețelele de socializare nu este atât de simplu precum pare la prima vedere?

online-dating

După cum am mai afirmat și cu alte ocazii, eu sunt un om al „face to face-ului”, foarte rar abordând în mediul online.

Există două motive principale pentru care am preferat întotdeauna să merg la agățat în locuri publice, în loc să mă ascund în spatele unei tastaturi.

Motivul #1. Drumul cel mai ușor este cel mai aglomerat

Știu, ești de părere că e mult mai simplu și mai comod să abordezi o tipă pe Facebook, Badoo, Tinder etc. decât în curtea școlii, părculețe sau puburi.

Însă, dacă tu crezi că este mai simplu și mai comod să agăți în mediul online, înseamnă că și alții sunt de aceeași părere, iar asta înseamnă concurență.

Asta înseamnă că, pe lângă tine, vor mai fi zeci, dacă nu sute de bărbați care vor încerca să agațe aceeași fată.

De unde știu că sunt atât de mulți bărbați care vor să le agațe?

Dacă țin un pahar în mână și îi dau drumul, nu trebuie să mă uit la pahar ca să știu că o să cadă.

Dar, ca să nu spuneți că acestea sunt doar teorii, am făcut și un experiment de care am să vă vorbesc imediat.

Nu mai vorbesc de faptul că în cazul aplicațiilor de dating, de exemplu Badoo, dacă nu cumperi credite, ai acțiuni limitate, cum ar fi: cu unele fete nu poți să intri pe chat, mesajele tale nu ajung în inboxul lor, nu poți să vezi fetele care-ți dau like, nu poți aborda mai mult de un anumit număr de fete pe zi (10 parcă) etc.

În cazul aplicației Tinder, lucrurile sunt și mai negre, în sensul că nici măcar nu poți să intri pe chat cu fetele dacă acestea nu-ți dau like la profil.

Ca să intri pe chat cu o fată, mai întâi trebuie să-i dai like acelei fete, iar numai în cazul în care îți dă și ea like, abia atunci poți să intri pe chat cu ea.

Deoarece Badoo este una din cele  mai utilizate aplicatii de dating în rândul cititorilor mei, am realizat un mic experiment. Am pus trei colege de-ale mele de serviciu să-și facă un cont pe Badoo, pentru a vedea cât de mulți tipi încearcă să le agațe.

În primele 10 minute de când și-au făcut contul aveau aproximativ 30 de like-uri fiecare, iar la finalul programului de lucru aveau cam 700 de like-uri fiecare.

Bineînțeles, nelipsite au fost și mesajele de tipul:

„Hai să ne combinăm!”

„Vrei să te fac gagica mea?”

„Cred că tatăl tău a lucrat pe șantier, pentru că arăți beton!”

…Și tot felul de texte din astea fascinante.

Atunci cum se face că există atâtea cupluri care s-au cunoscut pe internet?

N-am spus că este imposibil să cunoști femei pe net, ci doar că nu este întotdeauna atât de simplu pe cât pare la prima vedere.

Datorită numărului mare de bărbați care încearcă să agațe acolo, este foarte probabil ca mesajele tale să nu fie citite sau profilul tău să nu fie vizualizat, sau poate deja i-a plăcut de un anumit bărbat și nu mai vrea să vorbească cu alții.

Iată ce mi-au spus câțiva ghinioniști:

„Sunt pe tinder de 2 luni si n-am primit pana acum niciun like. Am dat like la toate fetele, inclusiv la cele urate si nici alea nu mi-au dat like. Ti-am atasat pozele de la profil, sunt chiar asa de urat?”

„Mi-am facut cont pe badoo pentru ca mi se pare mult mai simplu sa cunosc fete in felul acesta, dar nu reusesc sa vorbesc cu nicio fata, niciuna nu-mi raspunde la mesaje…sunt foarte dezamagit.”

„Nu pot sa agat pe badoo. Cu ce gresesc?”

„Un prieten de-al meu si-a cunoscut prietena pe Badoo. Am descarcat si eu aplicatia asta, dar nu pot sa intru pe chat cu nicio fata. Pur si simplu nu-mi raspund la mesaje si nici likuri nu primesc inapoi.”

Acum, haterii ar spune: „Înseamnă că sunt urâți cu spume!”

Nicidecum! Am văzut fotografiile fiecărora dintre autorii mesajelor de mai sus, iar aspectul fizic neplăcut iese din discuție.

De asemenea, și modul în care aceștia încercau să intre în vorbă cu ele era unul firesc.

De aceea, tind să cred că ghinionul lor este legat în mare parte de numărul mare de „aplicanți” cu care aceștia au intrat în competiție.

Așadar, concurența mult prea mare este primul motiv pentru care prefer să nu-mi pierd timpul cu aplicații de dating sau abordări pe Facebook. Întotdeauna abordările „face to face” sunt cele care mi-au adus cele mai multe satisfacții.

Motivul #2. Fata cu care te întâlnești nu este fata cu care ai vorbit

Nu, nu înseamnă că a avut altă fotgrafie la profil, că a avut fotografii mai vechi sau făcute din anumite unghiuri pentru a masca unele imperfecțiuni. Nimic de genul acesta.

Atunci când vorbești cu o fată pe care nu o cunoști, pe Facebook, de exemplu, îți formezi o anumită imagine despre ea, despre felul ei de a fi. Însă, în momentul în care te întâlnești cu ea față în față, constați că nu este persoana la care te așteptai.

Ori de câte ori m-am întâlnit cu tipe pe care le-am abordat online am fost dezamăgit.

Cu toate că erau aceleași fete din poze, întotdeauna exista ceva le ele care să nu fie în concordanță cu ceea ce credeam eu.

De exemplu, pe chat și la telefon părea o fată caldă, dar în realitate era distantă și rece, pe chat era vorbăreață, însă la întâlnire trebuia să-i scot cuvintele din gură cu cleștele etc.

Pe scurt, atitudinea afișată prin mesaje era diferită, de cele mai multe ori opusă de atitudinea din realitate. Practic, erau două fete complet diferite, iar cea care venise la întâlnire nu mă interesa.

În schimb, atunci când abordez o tipă „face to face”, pe stradă, să zicem, nu se întâmplă acest lucru. De ce? Pentru că nu vorbesc cu o fotografie; îi pot vedea mimica feții, gesturile, limbajul corporal, felul în care vorbește etc.

În mare, o văd așa cum este. Sunt convins că atunci când o voi revedea, va fi aceeași persoană pe care am abordat-o.

Ce importanță are dacă atitudinea ei din online este diferită de cea din realitate?

Bineînțeles că nu are o importanță foarte mare, mai ales dacă te interesează doar să faci sex cu ea.

Aici este vorba mai mult de oftică, de dezamăgire. Și dacă o femeie mă dezamăgește, sunt slabe șanse să mă mai intereseze ulterior.

Dar, ăsta sunt eu. Pe tine poate că nu te interesează acest aspect. Eu doar ți-am prezentat două motive pentru care uneori, încercarea de a cunoaște fete prin intermediul rețelelor de socializare poate fi o experiență destul de frustrantă.

Succes!

P. S. Dacă nu știi cum să agăți o femeie „face to face”, aruncă o privire aici!

Despre alexander

Sunt fondatorul acestui website, un blog în care postez cele mai utile sfaturi în ceea ce privește interacțiunea cu femeile. Sunt un tip pe la vreo 35 de ani, cu o bogată experiență în câmpul seducției. Vă spun asta nu ca să mă laud, ci pur și simplu ca să știți de la cine primiți aceste sfaturi. [Citește mai mult!] Am scris două ghiduri despre seducție, unul pe care-l puteți descărca gratuit dacă vă abonați la postările mele și un ghid premium, care conține informații mai complexe în ceea ce privește seducția.

Citește și...

respingeri

Cum să devii imun la respingeri

Ce înseamnă să fii imun la respingeri? A fi imun la respingeri presupune să te …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *