Detalii despre livrare și plată

Sunt disponibile două modalități de plată:

1. Plată online – Acces la link de download.

2. Plată la livrare – Livrare pe CD.

1. Plată online – Acces la link de download

Folosim PayPal ca procesator de plată online.

Prin PayPal este un mod sigur de a efectua plăți online chiar daca nu aveți un cont de PayPal. Sunt acceptate cărți de credit sau debit: Visa, MasterCard, Maestro, Discover și American Express.

Dacă nu aveți cont de PayPal și doriți să achitați cu cardul, apăsați butonul „Credit or Debit Card” si urmați instrucțiunile de pe ecran.

Notă:

Prețul o să vă apară în euro: 15.15 EUR, adică aproximativ 74 de lei (plus/minus câțiva bani) la cursul BNR.

La plățile cu cardul PayPal va percepe un comision de schimb valutar, dacă moneda în care aveți contul este alta decât euro. De exemplu, dacă aveți contul în lei, prețul final al ghidului va fi cu aproximativ 3 lei în plus.

Dacă plata se va încheia cu succes, veți primi un email care conține detaliile tranzacției și un link de download al ghidului.

Întotdeauna uitați-vă și în „SPAM sau „REȚELE SOCIALE” ori „OFERTE” (în gmail), deoarece, uneori, email-urile pot ajunge acolo!

Dacă sunt neclarități, contactați-ne și veți primi un răspuns în cel mai scurt timp.d

2. Plată la livrare – livrare pe CD

Livrarea se face prin Poșta Română și doar pe teritoriul României. Dacă locuiți în afara României, vă rugăm să alegeți varianta de plată online.

Vi se va expedia un colet ce conține CD-ul cu ghidul în format pdf, iar plata se va face la ridicarea coletului.

Cd-ul este ambalat discret, într-un plic tip C/13, antișoc, pe plic fiind trecute doar adresa expeditorului și a destinatarului, fără alte însemne speciale. Prin urmare, dumneavoastră sunteți singurul care va ști ce primește.

Comenzile primite până la ora 14:00 (Luni – Vineri), vor fi expediate în aceeași zi, iar restul în ziua sau zilele următoare dacă este weekend sau sărbători legale.

Prin Poșta Română sunt disponibile două metode de ridicare a coletului:

1. Livrare la adresă (Prioripost): 1-2 zile (lucrătoare), 15 lei taxă transport.

2. Ridicare de la ghișeu: 3-4 zile (lucrătoare), 10 lei taxă transport

Coletele expediate prin serviciul Prioripost al Poștei Române vor ajunge mai repede ( de regulă în ziua următoare, cel târziu a doua zi) și livrate la adresa menționată. Atenție însă, dacă curierul nu vă găsește acasă, nu putem garanta că acesta va aduce pachetul în locul în care vă aflați în momentul respectiv sau în altă zi dacă nu sunteți disponibili atunci. Și există astfel posibilitatea să mergeti la poștă ca să-l ridicați.

Așadar, dacă știți sigur că nu o să fiți acasă, de exemplu sunteți la serviciu, puteți pune adresa de la locul de muncă (str., nr., sector etc.). Astfel, coletul va ajunge la un oficiu poștal din zona în care aveți serviciul și curierul vi-l va livra acolo.

În ziua livrării este posibil ca mai întâi să fiți anunțat telefonic că v-a sosit un pachet și că urmează să fiți contactat de către curier sau să fiți sunat doar de curier, fără acel telefon de înștiințare. Fiecare oficiu poștal procedează diferit.

De asemenea, veți primi un tracking number și link-ul unde puteti vedea statusul comenzii. În momentul în care vedeți că pachetul a ajuns la un oficiu poștal din localitatea în care locuiți, cel mai probabil pachetul va fi livrat în ziua respectivă.

La ridicarea coletului trebuie să prezentați cartea de identitate.

Dacă sunt neclarități, contactați-ne și veți primi un răspuns în cel mai scurt timp.

Datele pe care le treceți în formularul de comandă trebuie să fie identice cu datele din cartea de identitate, altfel puteti avea probleme la ridicarea coletului sau coletul să ajungă la altă adresă.

Coletele ajung cam în 3-4 zile (lucrătoare) de la expediere, iar ridicarea se face de la oficiul poștal de care aparțineți pe baza actului de identitate.

După 3-4 zile (lucrătoare) de la livrare ar trebui să găsiți în cutia poștală un aviz de primire al coletului. Dacă nu primiți acel aviz, mergeți la oficiul poștal din zona în care locuiți și întrebați de colet. Dacă a ajuns, îl veți putea ridica.

Oricum, veți primi un tracking number și astfel puteți urmări online comanda.

După expedierea coletului, veți primi un email de confirmare. Întotdeauna uitați-vă și în „SPAM” sau „REȚELE SOCIALE” ori „OFERTE” (în gmail), deoarece, uneori, email-urile pot ajunge acolo!

Dacă sunt neclarități, contactați-ne și veți primi un răspuns în cel mai scurt timp.
Apasă pe imaginea de mai jos pentru a comanda prin Poșta Română!