Locul cu cele mai utile ponturi în seducție

Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică?

relatie toxica

Articolul de astăzi este un pic mai deosebit față de celelalte, deoarece se adresează și femeilor.

Cu toate că acesta este un site care se adresează bărbaților, surprinzător, numărul femeilor care-mi citesc blogul și care mă felicită pentru ceea ce fac este destul de măricel.

Unele tipe îmi trimit și email-uri în care îmi solicită ajutorul, însă își cam iau țeapă, deoarece nu obișnuiesc să dau sfaturi femeilor și chiar dacă aș face-o, aș uza tastatura de pomană, pentru că tot ce știu ele fac.

Bine, asta e valabil și în cazul multora dintre bărbații care-mi citesc articolele și care îmi scriu. Degeaba le spun eu că trebuie sau nu trebuie să facă un anumit lucru, căci ei tot ceea ce e greșit fac.

Acum, pentru că sunt în toane bune, am să tratez unul din subiectele care le interesează cel mai mult pe femeile care îmi scriu, și anume:

Cum recunoști o relație toxică?

Ceea ce am să vă spun în continuare este valabil pentru ambele sexe, chiar dacă pe parcurs am să mă exprim doar la genul masculin sau doar la genul feminin.

Există mai multe semne prin care poți recunoaște o relație toxică, însă aici am să vi-l descriu pe cel mai important:

Violarea intimității și impunerea de restricții

Pe lângă relația de cuplu, mai există alte patru categorii de relații personale pe care le ai în viață:

  1. Relația dintre tine și prietenii tăi
  2. Relația dintre tine și familia ta
  3. Relația dintre tine și jobul tău
  4. Relația dintre tine și pasiunile tale

Partenerul de viață nu trebuie să se amestece în niciuna din aceste patru tipuri de relații. În momentul în care acesta își bagă nasul în relația ta cu jobul tău, să spunem, este cazul să-l trimiți la origini.

Apropo de job, un prieten de-al meu era să fie concediat, deoarece prietena lui a răspuns la telefonul acestuia de serviciu unui client. Ca urmare, clientul respectiv a considerat acest lucru ca fiind lipsit de profesionalism și a refuzat să mai colaboreze cu firma la care amicul meu lucrează.

Alo! Telefonul este ceva personal și doar posesorul acestuia are dreptul să răspundă la el și să-l utilizeze. Se aude până-n fundul clasei?

Foarte important pentu femei:

De la verificarea telefonului sau a computerului (citire mesaje, mail-uri, facebook etc.) și până la jigniri, palme și pumni este doar un pas mărunt. Să nu ziceți că n-ați fost avertizate!

În majoritatea cazurilor, violența este precedată de impunerea de restricții și control. Așadar, aveți acum portretul robot al celui care n-are nicio reținere în a învineți niște ochi.

Una este o gelozie moderată, care se manifestă prin tachinarea partenerului și care este chiar sexi și alta este o posesivitate manifestată prin a-i controla viața partenerului și a-i interzice acestuia să facă lucruri firești, cum ar fi: să se întâlnească cu prietenii.

Faptul că-i verifici telefonul sau computerul ca să vezi ce și cu cine vorbește dovedește cât de patetic ești. La fel și dacă o suni din zece în zece minute chiar dacă știi că este la serviciu.

Oricum, chiar dacă-i verifici telefonul, ce te aștepți să găsești? Nu e nimeni suficient de idiot încât să lase „dovezi” de infidelitate în telefon. Adică, dacă tot te înșală, măcar să facă un efort să nu afli, ce naiba.

În orice caz, dacă ești înșelat îți poți da seama analizând comportamentul partenerului și prin punerea de întrebări cheie, care să îl facă să se dea de gol prin felul în care-ți răspunde.

Cert este că nu poți controla niciodată un partener care este setat să înșele. O va face indiferent de restricțiile pe care i le vei impune.

Îmi aduc aminte că exista și o expresie: „Dacă partenerul vrea să te înșele, te înșală și cu tine de mână!” Foarte adevărată această vorbă.

Dacă ai certitudinea sau bănuiala că persoana de lângă tine este genul care înșală, cel mai indicat este să nu intri într-o relație serioasă cu acea persoană.

Dacă ești genul care nu dorește să-și limiteze interacțiunile sexuale la un singur partener, atunci nu ai ce căuta într-o relație serioasă. Există o mulțime de oameni care își doresc același lucru ca și tine. Prin urmare, n-are sens să-ți bați joc de cineva care are gânduri serioase.

Pe scurt, dacă ai intrat într-o relație serioasă nu înseamnă că ai ajuns la pușcărie. A fi fidel nu presupune să nu mai ai interacțiuni cu alte persoane, fie ele de sex opus.

Relația de cuplu nu trebuie să conducă către dezvoltarea unui comportament antisocial, la o izolare față de restul societății.

Numai bine!

P.S. Pentru bărbați: Dacă nu reușești să intri într-o relație, aruncă o privire aici!