Locul cu cele mai utile ponturi în seducție

Logica femeilor versus logica bărbaților

Logica femeilor

Se spune că femeile iau decizii bazate pe emoții (sentimente, trăiri), iar bărbații iau decizii bazate pe logică. Explicația constă în faptul că femeile tind să-și folosească mai mult partea dreaptă a creierului, care este responsabilă cu sentimentele, emoțiile, imaginația și creativitatea, iar bărbații partea stângă a creierului, responsabilă cu gândirea rațională.

Probabil că așa se explică faptul că femeile au o imaginație foarte bogată în a crea tot felul de scenarii și a interpreta fiecare vorbă și gest ale unui bărbat.

Faptul că noi bărbații avem o gândire predominant logică nu înseamnă că femeile sunt ilogice, doar că în anumite situații, procesul de gândire al unei femei este diferit de cel al unui bărbat. Datorită acestui fapt, pot exista neînțelegeri grave, deoarece niciunul dintre cei doi nu poate să înțeleagă logica celuilalt.

Cum te sabotează logica în relațiile cu femeile?

De exemplu, un bărbat atunci când întâlnește o femeie de care îi place și este în faza de început a relației cu acea femeie, are tendința să amâne cât mai mult actul sexual, deoarece logica lui îi spune că:

„Dacă nu mă arăt interesat de sex, va crede că nu sunt ca ceilalți bărbați care vor doar să se culce cu ea și o să aprecieze faptul că o înțeleg și că aștept până este pregătită.”

Iată ce va crede femeia respectivă:

„Ori e gay, ori e bleg, ori n-are cu ce.”

Îmi pare rău că trebuie să fiu eu cel care îți spune asta, însă mai bine afli de la mine decât de la prietenii voștri comuni la care se plânge că nu i-ai făcut nimic.

Însă, logica nu te sabotează numai la începutul unei relații. Un exemplu des întâlnit care îmi vine acum în minte este „lista de cumpărături” – atunci când ea te trimite la piață și îți dă o listă cu tot ceea ce trebuie să cumperi.

După ce ai cumpărat tot ceea ce era pe listă, te trezești cu:

Ea: Cartofi de ce nu ai luat?

Tu: Păi, cartofii nu erau trecuți pe listă.

Ea: Dar ce, tu nu știai că nu mai sunt cartofi, trebuia să-ți spun eu să iei?

Și acum începe „distracția”, deoarece tu vei încerca să-i explici logic că nu aveai de unde să știi că nu mai sunt cartofi și, dacă nu au fost trecuți pe listă, ar fi fost imposibil să-ți treacă prin minte că trebuie să cumperi. Chiar și dacă ai fi știut că nu mai sunt cartofi, tot nu ai fi cumpărat, deoarece nu erau pe listă. Și ai avea perfectă dreptate. Însă, îți va fi imposibil să câștigi această dispută folosindu-te de logică. Nu ai cum.

Iată cum ai putea proceda:

Ea: Cartofi de ce nu ai luat?

Tu: Off! Am vrut să iau, dar am zis ca mai întâi să cumpăr ce este pe listă, și pe urmă să iau ce ne mai trebuie, dar se pare că am uitat. Știi, era lângă mine un cuplu care m-a făcut să-mi amintesc de noi doi când eram la început… atunci nu aveai fundul așa de mare.

Să stopezi o dispută inutilă încă din fașă este foarte ușor. Trebuie doar să eviți logica și să folosești flirtul. Iată un alt exemplu:

„Trebuia să plecăm mai repede de la petrecere. Tu n-ai văzut că mă plictiseam și vroiam să mergem?”

O mișcare greșită din partea ta ar fi să-i spui că nu citești gânduri sau oricum, să-i argumentezi logic că nu aveai cum să-ți dai seama că vroia să plece. În schimb, i-ai putea răspunde:

„Ba da, am văzut, dar am rămas intenționat mai mult, deoarece știam că o să te enervezi. Și când te enervezi ești atât de sexy și provocatoare încât nu mă pot abține să nu ne rostogolim printre cearșafuri.”

Deci, atunci când ea îți spune sau te acuză de ceva care pentru tine nu are niciun fel de logică, nu te apuca să-i explici logic că n-are dreptate. De asemenea, folosind logica, niciodată nu vei putea convinge o femeie:

  • să iasă cu tine;
  • să fie iubita ta;
  • să nu se despartă de tine;
  • să se împace cu tine.

Faptul că logica femeilor diferă de cea a bărbaților nu înseamnă că este greșită. Trebuie doar să te obișnuiești să privești lucrurile dintr-un alt unghi și să-ți dezvolți acea latura jucăușă și flirtantă de care orice femeie este atrasă.

Photo credit: Frits Ahlefeldt-Laurvig

Un comentariu la „Logica femeilor versus logica bărbaților”

  1. Cred ca foloseam chestia asta… dar nu neaparat intr-un mod constient. Cred ca era un fel de intuitie… 🙂 Asa este. Pe femei le iei un pic cu o logica* mai ciudata, un soi de logica bazata pe flirt. Chestia asta se dezvolta in timp. Trebuie sa te comporti natural, altfel o sa iasa un fiasco. Incearca sa te gandesti ca lumea este o scena la nivel mai mare si ca tu esti un actor care interpreteaza un rol. Si incearca sa-l interpretezi cat mai bine.

    Dar, depinde si ce iti doresti. Daca doresti sa te desparti de o femeie 😀 atunci folosesti logica barbateasca :))) Daca vrei sa iti faci o prietena, iubita, etc. Atunci… folosesti ce scrie aici. Simplu! 🙂

Comentariile sunt închise.