Locul cu cele mai utile ponturi în seducție

Ce este friend zone și cum ajungi acolo?

zona prieteniei

Mai demult am scris un articol despre cum să eviți acest friend zone, însă astăzi am să-ți spun ce înseamnă de fapt să fii în friend zone.

A fi friend zone, presupune să te trezești într-o relație platonică cu o tipă pe care o dorești din punct de vedere sexual și cu care ți-ai dori o relație. De obicei, fata aceea este fie o colegă, fie o anumită fată din cercul tău social.

Cu acea fată faci cam tot ceea ce face un cuplu, în afară de săruturi și sex. Cu alte cuvinte, doar vă plimbați, discutați, îi faci diferite favoruri, ea ți se plânge că prietenul ei o înșală și se poartă urât cu ea, iar tu o consolezi și-i dai sfaturi; tu te plângi de cât de mult ai suferit după fosta ta prietenă… Chestii de genul acesta.

Există  trei motive principale pentru care ea alege să fii amicul ei în loc de iubitul ei:

 • Nu îți faci clar cunoscute intențiile sau rămâi prea mult în zona de confort fără ca să escaladezi sexual, ea interpretând interacțiunea cu tine ca pe o relație amicală sau de tip frate – soră;
 • Nu este atrasă de tine și te refuză politicos, trântindu-ți frustranta replică: „… însă putem rămâne prieteni!”
 • Își dă seama că îți place de ea și profită de asta pentru a te folosi când are nevoie de ceva, trecându-ți numărul la telefoane utile.

Când nu ești în friend zone?

Nu orice relație platonică cu o femeie înseamnă „friend zone”.  Spuneam la început că în zona prieteniei te afli doar atunci când ai sentimente pentru o anumită fată, însă ea nu-ți împărtășește aceleași sentimente la rândul ei.

Dar, dacă ești doar prieten cu o fată care nu te atrage și cu care nu-ți dorești să faci sex, atunci nu ești în „friend zone”. De exemplu:

 • Stai în același cartier cu colega ta și vă întâlniți să mergeți împreună la serviciu sau la școală, facultate etc., după care vă întoarceți tot împreună.
 • Te înțelegi foarte bine cu o fată din cercul tău social sau cu prietenele prietenilor tăi.

Totuși, prietenia respectivă trebuie să aibă niște limite, cum ar fi:

 • Nu ești confidentul ei;
 • Nu o ajuți să-și rezolve problemele personale și emoționale;
 • Nu îi vorbești de problemele tale personale și sentimentale;
 • Nu te oferi s-o ajuți de fiecare dată când te roagă ceva;
 • Nu mergi cu ea la cumpărături;
 • Nu vă întâlniți să vă plimbați sau să ieșiți la o cafea doar voi doi.

Prin urmare, nu este nimic rău în a avea amice, atâta timp cât faci ce ți-am spus mai sus și nu le dorești în secret.

De asemenea, am scris un ghid premium, în care te învăț cum să te comporți și să vorbești cu fetele astfel încât să nu ajungi în friend zone, ci să intri cât mai rapid într-o relație.

Apasă pe linkul de mai jos și citește până la capăt descrierea ghidului, pentru a te informa cu privire la competențele pe care le poți dobândi dacă vei studia și aplica ce scrie în ghid!

Abordare fara panicare – Cum să abordezi și să seduci orice femeie

Photo credit (original): Marlie